Benvinguts a Els Roures, un lloc on assaborir la natura, la calma i la cuina casolana

Aquesta és la nostra història, la d'un projecte familiar que va néixer fa més de 40 anys, en ple Berguedà, al costat d'un bosc de roures centenaris.

Començarem la història pel principi...

Als anys setanta, els nostres avis, Rosalia i Jaume, i el nostre besoncle Josep, germà de la Rosalia, treballaven en la seva pròpia fonda, al centre de Berga. Sempre van ser un equip indivisible, com les tres potes d’un tamboret, que necessita totes elles per sostenir-se.

 

El negoci, la fonda, anava bé. Li dedicaven moltíssimes hores i sempre, sempre, el tenien ple. No obstant això, un dia van decidir fer una aposta arriscada: deixar la ciutat i obrir un nou restaurant a Espinalbet, en un lloc on pràcticament només hi havia herba, roques… i roures.

Si bé mai ens van explicar què va ser exactament el que els va portar a prendre aquesta decisió, intuïm a través de les seves històries que la calma de la muntanya i l’encant de la roureda hi van tenir molt a veure.

 

El primer dia d’obertura del restaurant va ser un 22 de desembre, i la nostra àvia solia dir que aquest restaurant ha estat la nostra pròpia loteria. Que no calia jugar, perquè ja ens l’havíem guanyada.

Els Roures és un restaurant que, en certa manera, es va concebre com una llar

Un lloc acollidor, on qui necessités gaudir d’un menjar típic de muntanya només havia de picar a la porta, i se l’atenia com si estigués a casa seva.

 

I, a més, la mateixa edificació del restaurant, amb l’estil rústic, la fusta i la pedra com a elements principals, i una gran xemeneia de ferro de tres metres de diàmetre, forjada especialment per a la nostra família, transmet aquesta calidesa i sensació casolana.

Créixer i evolucionar, amb base en la tradició

En arribar la següent generació, Remei, filla de Rosalia i Jaume, va assumir la direcció d’Els Roures. Tocava fer un pas endavant, perquè l’equip havia crescut, i els nostres clients havien anat canviant.

 

A poc a poc, vam anar adaptant el nostre restaurant als nous temps, tant pel que fa a l’estructura de l’edifici, com a la cuina. La nostra formació en gastronomia i pastisseria es va sumar al llegat dels nostres avis, i així la cuina tradicional d’Els Roures es va anar fusionant amb altres tendències culinàries actuals, però sempre mantenint la seva essència.

L’any 1998 vam fer realitat un nou somni, en inaugurar el nostre aparthotel amb cinc apartaments de muntanya, al costat del restaurant, pensant en els clients que volen estendre la seva estada al Berguedà.

A Els Roures avui treballem junts tant la segona com la tercera generació de la família. La Laura i l’Anna, filles de la Remei, s’han especialitzat en direcció culinària, i en pastisseria i postres, respectivament, per continuar innovant i creixent en el marc del llegat familiar.

L'equip d’Els Roures

Tot el nostre equip funciona com una família, en la qual cadascun de nosaltres és una peça essencial per aconseguir que tant el restaurant com l’aparthotel siguin espais de calma i gaudi per als nostres clients.

T’esperem a Espinalbet, al costat de la nostra estimada roureda, per gaudir de la gastronomia de sempre, la frescor dels productes de proximitat i el descans al costat de la natura.